لیست اختراعات علي احمدي عامله
در اين اختراع يك بيورآكتور همزن دار 3 ليتري كه قابليت كنترل پتانسيل ردوكس محلول در سيستمهاي سه فازي جامد/مايع/گاز در زمينه فرآوري مواد معدني را دارد، طراحي و ساخته شد. پتانسيل ردوكس محلول به دو طريق با تزريق اكسيژن و هواي ورودي و همچنين از طريق الكتروشيميايي قابل كنترل است. بيورآكتور ساخته شده قادر است تا از طريق سيستم كنترل طراحي شده، pH محيط را اندازه گيري و كنترل نمايد. اين بيورآكتور قابليت كار در شرايط عملياتي مختلف با روشهاي ناپيوسته، نيمه پيوسته و پيوسته را دارد. سيستم كنترل طراحي، ساخت و نصب شده قابليت كنترل شش پارامتر با كنترلر ON/OF و دو پارامتر با كنترلر PID را دارد. با توجه به جنس اجزا ساخته شده رآكتور، امكان انجام فرآيندهاي پيچيده در دماهاي بالا تا نقطه تبخير سيال به كار گرفته شده و در شرايط فوق العاده اسيدي تا pH نزديك صفر و همچنين پتانسيل ردوكس بالا تا mV 2000 را دارد. سيستم همزني به نحوي طراحي و ساخته شده است كه نرخ انتقال جرم اجزاي مختلف نظير يونهاي فلزي، گازها و ... با سرعت بالايي قابل انجام است. اين بيورآكتور قادر است شرايط بهينه را براي رشد و فعاليت ميكروارگانيسمهاي مورد استفاده در فرآيندهاي فرآوري مواد معدني مانند بيوليچينگ، بيوفلوتاسيون، بيوجذب و بيوكواگولاسيون را فراهم نمايد. علاوه بر آن محدوده مناسب براي انجام واكنش هاي شيميايي و گالوانيكي در ليچينگ سولفيدهاي فلزي به خوبي كنترل مي گردد.
بطور معمول، محلولهاي آبي بوجود آمده در صنايع معدني يا غير معدني حاوي فلزات گوناگوني بوده كه استحصال اين فلزات از جنبه اقتصادي و محيط زيست داراي اهميت فراواني است. روش استحصال فلزات بايستي ضمن انتخابي بودن، از لحاظ فني و اقتصادي نيز امكان پذير باشد. روش استخراج با حلال هوايار به عنوان يك راهكار جهت بازيابي فلزات از محلولهاي رقيق آبي ابداع شده است. در اين روش حلال (فاز آلي) بر روي سطح حباب هوا نشانده شده (حبابهاي آغشته به فاز آلي توليد ميشود) و سپس در تماس با فاز آبي حاوي فلز قرار ميگيرد و يون مورد نظر از فاز آبي به فاز آلي منتقل ميشود. در اين فرايند ايجاد حبابهاي آغشته باعث كاهش مصرف فاز آلي و همچنين كاهش زمان مورد نياز براي جدايش دو فاز ميگردد.
در اين اختراع يك الكترورآكتور سه محفظه اي به منظور استخراج انتخابي فلزات با ارزش از مواد معدني و صنعتي در محيطهاي شيميايي و بيولوژيكي ساخته شده است. الكترورآكتور مذبور قابليت كنترل دقيق و مناسب پارامترهاي الكتروشيميايي، شيميايي، فيزيولوژيكي، عملياتي و بيولوژيكي محيط واكنش را دارد و مي تواند به طرز مناسبي در انجام فرآيندهاي پيچيده بيوالكتروشيميايي در روشهاي ناپيوسته، نيمه پيوسته و پيوسته مورد استفاده قرار گيرد. حجم واكنش 1/5 ليتر است كه با بزرگ مقياس نمودن آن مي توان در فرآيندهاي نيمه صنعتي و صنعتي به كار گرفته شود. اين دستگاه قابليت استفاده در روشهاي پتانسيواستات، گالوانواستات و ولتامتري را دارد. به دليل استفاده از مواد بسيار خنثي مانند استينلس استيل 316-L، پلاتينيوم، پلاتينيوم ح- تيتانيوم و شيشه پيركس در ساخت قطعات مختلف آن، اين دستگاه مي تواند در محيط هاي شديدا خورنده (پتانسيلهاي خيلي بالا و pH خيلي پايين) به كار گرفته شود. سيستم همزني دستگاه به گونه اي طراحي شده است كه ضمن داشتن نرخ انتقال جرم بالا، تنش برشي خيلي كمي را بر ميكروارگانيسمها وارد مي كند.
يكي از چالش هاي اساسي در توليد نيكل از منابع لاتريتي (دررگيرنده بيش از 70 درصد ذخاير نيكل دنيا) عدم امكان پرعيارسازي آن¬ها به روش متداول فيزيكي است كه به دليل نداشتن فاز مجزاي نيكل و پيچيدگي مينرالوژيكي مي¬باشد. در اين مستند، يك روش كارا و عملياتي براي پرعيارسازي همزمان نيكل و آهن از منابع لاتريتي كم عيار ارائه مي شود كه بر مبناي احياي حرارتي كاني¬هاي با خاصيت مغناطيسي ضعيف ميزبان نيكل (گوتيت و هماتيت) به كاني با خاصيت مغناطيسي قوي (مگنتيت) است كه در آن با روش تشويه احيايي و جدايش مغناطيسي شدت پايين، از ماده معدني با عيار آهن 22% و عيار نيكل 1%، كنسانتره آهن نيكل دار با عيار آهن 61% و عيار نيكل 4% توليد شد. اين راهكار كارا مي تواند مسير جديدي براي ايجاد قابليت بهره برداري از منابع كم عيار و فراوان لاتريتي را فراهم سازد كه ارزش اقتصادي و صنعتي فراواني را مي تواند به همراه داشته باشد
موارد یافت شده: 4